2014

Historie

Forside

Bestyrelse

1999-2013

Links

2015

2016

Lidt historie

REJSEWEEKEND'ens HISTORIE


Hvordan ideen om en REJSEWEEKEND opstod for mange år siden og hvordan den har udviklet sig og været til gavn og glæde for mange rejsende.

     Det startede i 1982 - vi havde rejst rundt i 1981, dels i Afrika, dels i Sydeuropa og undervejs havde vi mødt nogle andre danskere, som vi også havde kontakt med efter at vi kom hjem. Fælles for os alle var følelsen af, at vi ikke kunne komme af med alle de indtryk, vi havde opsamlet på vore rejser - familie og venner ville gerne høre historien og se billederne - én gang - derefter blev de som regel fjerne i blikket og lidt rastløse, når talen faldt på hvad vi havde set og oplevet.

     Det første år mødtes vi egentlig bare en lørdag for at vise hinanden billeder og fortælle om de indtryk, vi havde fået med os hjem. Vi blev enige om, at det var en god ide at mødes på den måde og udveksle erfaringer og at mange andre burde have glæde af det. Siden har der bortset fra år 2000 været Rejseweekend hvert år en af de sidste weekender i august.

     Rejseweekenden er et par dage med dine og mine billeder og erfaringer fra rejser i årets løb. Der er som regel et emne oppe at vende, det har i årenes løb været langt omkring: Tropemedicin, vandrensning, forsikringer, fototeknik, kan jeg sælge mine oplevelser? og mange andre emner.

     Annalise Vejrup 

REJSEWEEKEND'ens Hjemmeside

     I 2001 blev domænet www.rejseweekend.dk anskaffet og jeg blev opfordret til at tage mig af den tilhørende hjemmeside. 

     Det sagde jeg straks ja til, for mig var det den helt perfekte måde at yde mit beskedne bidrag til Rejseweekenden.

Michael Nielsen

Rejseweekenden under nye former

     Da Annalise og Claus har fået ændrede boligforhold, var det i 2004 sidste gang rejseweekenden kunne holdes i Hårby.

     Emnet var oppe at vende et par gange i løbet af denne weekend og resultatet blev, at oprette en forening, vælge en bestyrelse og alle blev bedt at indbetale 50,- kr så den nye forening kunne have noget at starte med.

     Der var stor opbakning til ideen om fremover at holde rejseweekend i en lånt spejderhytte.

Hvordan kan man være med ?

     Alle kan blive medlem af "Foreningen REJSEWEEKEND"

og deltage i den årlige weekendsammenkomst.

     Her på det sidste har det været nødvendigt at indføre et egentlig kontingent.  Det er på 100,- kr og bedes betalt i januar måned.

     Vi håber alle fortsat har lyst til at være med og holde gang i en gammel og skattet tradition, og i hvert fald een gang om året at høre, eller evt. selv bidrage, med gode historier fra den vide verden.


- -